Overweeg je om te emigreren naar Ierland? Heb je gehoord van de stad Cork? Een geweldige stad in Ierland wat zeker tussen je opties moet staan om naar te emigreren.

Wonen in Cork

Cork is een eiland in de rivier de Lee. De stad bestaat uit hele coole cafés, musea en heel veel pubs. Als je aan Ierland denkt denk je aan bier, heel veel bier. Uiteraard is de Irish coffee net zo populair. Maar wat heeft nou Cork als stad te bieden?

Veel ontspanning. Ierland is ten opzichte van Nederland ongestructureerd. De mensen zijn er wat relax. Ze nemen de tijd en kijk niet op als zij niet zo stipt op tijd zijn bij een afspraak. Ieren zijn vriendelijke mensen die van gezelligheid houden, ook bij zakelijke banden. Ze geven om sociale contacten en vieren het liefst ieder feestje in de pub. Als je gesteld bent op je privacy kun je beter niet emigreren naar Ierland.

Eten en drinken

Als het om goed lokaal eten gaat dan is Cork place to be! In Cork kennen ze de English Market wat een paradijs is in goed lokaal eten. Je vindt de beste producten uit de omgeving in de English Market. Tevens vind je goede cafés waar je lekker kunt relaxen.

Werken in Cork

Het is er niet veel anders dan in de rest van Ierland. Echter is het rustiger dan in Dublin. De meeste emigranten vestigen zich in de hoofdstad Dublin. Houd je van echt Ierland? Dan kun je Cork eerder overwegen. Cork is kleiner en draagt de Ierse cultuur uit.

Als je in Cork wil weten moet je denken aan een PSS- nummer (Personal Public Service Number). Dit nummer is vergelijkbaar met de Nederlandse Burgerservicenummer. Het nummer is een unieke nummer. Vergeet niet een bewijs te vragen, omdat je met het nummer ook een bankrekening kunt openen. Dat bewijs staat gelijk aan bewijs dat je inwoner van Ierland bent. Wel zo handig om hem te hebben!

Je hebt geen visum of werkvergunning nodig om in Cork te werken als je een Nederlands paspoort hebt. Tevens handig om te weten; je hoeft je ook niet perse in te schrijven bij de gemeente. Het is dus aan jou.

Belangrijk is dat je de Engelse taal beheerst als je in Cork wil werken. Ieren spreken Engels met een Iers accent. In een korte tijd zal je wennen aan de Ierse accent. Mocht je voorafgaand aan je emigratie opzoek gaan naar een vacature denk er dan aan om je cv en motivatiebrief in het Engels op te stellen.